söndag 2 december 2012

Shoppa, var?

I den här posten har jag bland annat tänkt presentera några olika webb-butiker som jag har testat att handla från. För många är ju det just problemet, var kan man egentligen köpa underkläder? Speciellt då man har lite "ovanligare" storlekar som är svåra att få tag på i vanliga butiker.
Jag ska kanske säga redan nu, att eftersom jag själv har en BH storlek med stor kup-storlek och ganska litet bandmått, så kommer det framför allt vara detta utbud och märken som finns i dessa storlekar min blog kommer hålla fokus på. Det är helt enkelt det jag har bäst koll på. 

Jag handlar bara från butiker baserade i England. De flesta ledande märkena som tillgodogör för D-kupor och uppåt är Brittiska, och priserna är mycket bättre där än här hemma. Eftersom vi dessutom är med i EU båda två blir det aldrig några extra tullavgifter eller något sådant. Den största nackdelen att handla såhär är främst att returportot (vilket man i regel måste stå för själv) kan bli ganska mycket pengar, då posten är så dyr. Här kommer några butiker som jag tycker att jag kan rekommendera: 

www.figleaves.com Var den första butiken jag handlade från. Gigantisk Internet shop med allt man kan tänka sig i underklädes väg, många stilar, prisklasser och märken (däribland flera egna). De säljer även annat, tex lite vanliga dam och herr-kläder. BH-storlekar finns från AA-K kupa, och från 60(28) - över 100(48/50). Ofta har de driver med 20% av alla ordinarie priser eller liknande. Ofta har kunder skrivit recensioner på produkter, vilket kan vara till hjälp för att försöka lista ut passform och hur något är i storlekarna.  
 De brukar skicka varorna, om de finns i lager (vilket de i princip alltid gör) inom ett dygn. Frakten till Sverige är £5,50. 

www.bravissimo.com Generellt tycker jag det är lite dyrare än Figleaves, men jag tror största skillnaden är att jag aldrig fått eller hittat några rabatt koder, eller driver, härifrån. De är specialiserade på D-K kupor, och säljer även kläder, specialdesignade för större bröst, på deras syster-sida Pepperberry (länkat och enkelt att hitta på sidan). Kläderna känns ofta lite over-priced tycker jag, men priserna blir bättre på rean där. De är duktiga och brinner just för detta med att ha BH-ar i rätt storlekar. I Storbritannien England finns de som fysiska butiker, där de ska vara väldigt duktiga på att passa in folk i rätt storlek. Om jag åker till England någon gång ska jag definitivt göra ett besök där, för jag har hört mycket gått om dem. Frakt till Sverige är idag £5,95.

www.brastop.com Även de här specialiserade på större kupor, D-K. De är mer som en outlet, och med lite flyt kan man hitta saker med riktigt bra priser här. Utbudet kan dock variera rätt mycket, en del märken är mer kända, medan en del är ganska okända. Numera har de börjat ha en del bas-underkläder till ordinarie priser, så det är lite mer blandat. De har varit trevliga att ha att göra med då man velat ha tips i samband med byten. Ibland har det endast tagit 3 dagar från att jag beställt tills att paketet har legat i brevlådan! Frakt till Sverige : £5,95

www.largecuplingerie.com Fraktfritt över hela världen! Stort plus. En webb-shop som känns lite mindre, men har bra storleksutbud, och färre, men ändå lite olika märken. De är bland annat återförsäljare för ett lite nyare och väldigt bra amerikanskt märke, som är ganska svårt att hitta på den europeiska marknaden. Men även härifrån är det D-K kupa som gäller. Handlade härifrån första gången för någon månadsedan, de känns väldigt måna om sina kunder och det fungerade finfint att handla härifrån. 

www.asos.com Fraktfritt här också! Jag har precis testat att lägga en order här i från, så jag har ju inte direkt någon erfarenhet än. Antagligen mer känd butik även i Sverige. En butik som egentligen är mer mode-inriktad, men de har även bra storleksutbud på underkläder. Säljer en hel del mer exklusiva märken. 

Här har jag presenterat några alternativ om man vill testa att handla från England. Jag har aldrig haft några problem då jag shoppat online, men från de här butikerna har det alltid gått relativt snabbt (omkring 3-8 dagar) att få hem sakerna, och det känns enkelt med returer. Efterhand har jag tänkt fylla på den här listan om jag tycker att det känns viktigt. 

Handla i Sverige: Ett område jag vet ganska lite om. Men detta är ju något:
Men på Change har de hyfsat storleksutbud och jag har fått för mig att de är ganska duktiga, men jag har inte varit in där och kollat seriöst på väldigt länge. Jag känner en del som är väldigt nöjd med dem dock, de har även bandstorlekar från 65, som är tajtare i banden än många brittiska märken. 
Specialistbutiker, de finns lite olika i olika städer. Jag har varit in på den i min stad någon gång men aldrig handlat något, bara på "Triumph" en gång. Det jag tycker är dåligt på butiken i min stad är ju dels priserna. Men, jag tycker att det är bra att de finns, och skulle nog kunna tänka mig att handla där. Men varje gång jag varit där finns knappt något som verkligen passar. Jag testade bikinis i 75F (34E på engelska), som var de närmaste min storlek jag kunde hitta, vad jag hade velat testa var kanske 70H (32FF). Men det kan vara helt olika på olika butiker, det är jag säker på. 

Lingeriesyntax




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar